27. obletnica KC PEKARNE [2. del]

ORGANIZACIJE IN POSAMEZNIKI, KI DELUJEJO NA PODROČJU KULTURNEGA CENTRA PEKARNA PREDSTAVLJAJO:

FESTIVAL OB 27. OBLETNICI KC PEKARNA [2. DEL]:

Junija so nam ukrepi preprečili izvedbo obletnice v polni obliki, zato smo se odločili, da bomo obletnico razdelili na dva dela. Prvi del je obeležil obletnico z raznimi manjšimi kulturnimi dogodki: gledališke predstave, filmski večeri, branje poezij, manjši koncerti, skratka vse, kar smo lahko izvedli z doslednim upoštevanjem priporočil NIJZ-ja; prihajajoči drugi del pa bo izveden kot glasbeni festival z raznovrstnimi glasbenimi izvajalci.

Žal pa so nam tudi tokrat ukrepi preprečili izvedbo drugega dela obletnice v prvotno oblikovani različici, zato smo bili spet primorani skrčiti program na sedanjo obliko. A kaj čmo, glavno, da bo dogajalo!

  • KDAJ: Med 2. in 4. septembrom 2021.
  • KAJ: Gre za podaljšano praznovanje obletnice, hkrati pa STATEMENT, da se KC Pekarna še razvija, deluje, raste, povezuje, živi v sožitju z družbo. MI SMO TU IN VEDNO BOMO! ZA PEKARNO GRE!
  • KJE?: Kompleks Pekarna, Maribor (za natančne lokacije glej program).
  • VSTOPNINE NI

KAJ PA KORONA? PREVERJANJE PCT?

Skrb za zdravje naših obiskovalcev in sodelujočih je na prvem mestu. Dogodek bo izveden v skladu s predpisanimi ukrepi. Pogoj za udeležbo na nekaterih dogodkih je izpolnjevanje pogojev PCT, ki jih bomo DOSLEDNO preverjali ob vhodu v prizorišče.

 

 

PROGRAM

ODER NA PROSTEM


Četrtek, 2. 9. 2021

SLOWMOTION LIVESTREAM

Slowmotion Livestream, domači bolj znan kot Matevž Kovačič, je marca na slovensko alternativno glasbeno sceno prišel z dvema odličnima EP -jema, ki sta dvignila prah v poslušalnicah vseh radovednih. Prva, "From beak to bone", je postavila novo raven slovenske trip-hop glasbe in vanjo vmešala na videz neskončne vplive iz vseh drugih zvrsti, kar je pritegnilo pozornost kritikov in si prislužilo osupljive kritike izdelka. Drugi, "Memory Collapses Time", je obrnil ploščo in odstranil vse bobne; ostala pa je očiščena, razdrobljena, zelo premišljeno vodena ambientalna glasba, ki bi jo lahko postavili ob bok sodobnim atmosferskim velikanom, kot sta Tim Hecker in Ben Frost.

"Rituals" so zdaj izšli kot zadnji v trilogiji obljubljenih EP. Album z eno samo skladbo, ki traja več kot 22 minut, predstavlja Matevža v najbolj introspektivni luči .

https://betonrecords.bandcamp.com/album/from-beak-to-bone

 

HALOBAN

Haloban je skupina glasbenih amaterjev, ki jih druži moto "nič nas ne boli in dol nam visi".

Svojo glasbeno inspiracijo so tekom svojega ustvarjanja in eksperimentiranja našli predvsem v nekomercialnih zvrsteh, posebej pri srcu pa jim je ruski hardbass. Izdali so tri studijske albume Lepe skladbe lepi ljudje, Iz palme vtrgal bom banano in Konec, ki je bil odskočna deska v vode ruskih ritmov.

 


Petek, 3. 9. 2021

TASTE OF PLAGUE

Relativno mladi pubeci iz Maribora, ki veselo in poskočno preigravajo mešanico death metala, black metala, slama in deathcore-a.

https://m.facebook.com/tasteofplague

https://www.youtube.com/watch?v=12K2moq7_-U

 

DECATHOLICIZE

Decatholicize je slovenski death-thrash metal band iz Maribora, ki je na sceni že zelo dolgo, kar od leta 1989, sicer z vmesno pavzo. Sprva so se imenovali Newsagent, dve leti kasneje pa so se preimenovali na ime, ki ga nosijo še danes. Na odre so se ponovno vrnili leta 2018.

https://www.facebook.com/decatholicizeband/

 

UPORABNIKI

Skupina je nastala po golem naključju, pred letom dni. Ime se je izbralo samo, a kar je še najbolj pomembno - igrajo mastno in glasno. Skratka tišični trešerji. Smo Jošt, Tin, Leon in Žan. Če bo šlo vse po sreči bo skočil še Alen.

 

ROCK GALLERY

Izbrana dela iz področja rocka in hard rocka.

Zasedba:
Vokal: Peter Vake
Kitara: Zdravko Jerkovič, Dragan Lazič
Bobni: Egon Kovačevi
Bas: Vitja Kovačevič


Sobota, 4. 9. 2021

KROKAR

Projekt KROKAR je glasbena formulacija treh ljudi, ki jih glasba že lep čas ne pusti na miru, v kakršnemkoli smislu že... vsak po svojih poteh so skozi leta sodelovanj v različnih bendih in projektih ugotovili, da se je nabralo kar nekaj glasbenega materiala, ki se ni udejanil. Skupna misel jim je bila, da bi bilo škoda, če bi ti osnutki zbledeli vnemar. Še vedno polni ustvarjalnega entuzijazma so pričeli sestavljat, komponirat, aranžirat,... muzicirat !!

https://www.facebook.com/projektkrokar

 

PICTURE GREY

Alternativna rock zasedba je novembra 2019 izdala svoj prvi izdelek -EP z naslovom You(th) ... Jaša

Lorenčič je kmalu po tem zapisal: "You(th) je točno to, kar je sam želel, da bi bil. Čuti se, ko skupina začuti sebe in ne sprejema kompromisov. Pogumno, zaletavo, brezglavo, zvesto. Je post-mladost. Sama zase." Podrobneje tukaj: http://www.sigic.si/pet-odtenkov-sive.html

https://www.facebook.com/picturegrey/

https://www.youtube.com/channel/UCau05saMTfxFSLph8fCRoZg

 

LIBUROA

Liburoa je skupina petih mladih glasbenih ustvarjalcev, katere druži želja po igranju kvalitetne glasbe z alternativnim pridihom. V njihovih avtorskih pesmih lahko posameznik uživa v prepletu alternativnega rocka, rocka ter funka, katere dopolnjujejo izvirna in tematsko raznolika angleška besedila.

https://www.facebook.com/liburoa

https://www.youtube.com/watch?v=FUotEY9b5T8

 

PREPLETEN KONCERT: ANGATA FO IN DJEMBABE

ANGATA FO: Zasedba Angata Fo je nastala iz želje po igranju in poustvarjanju tradicionalnih afriških melodij, za katere je značilna pristnost, veselje do življenja, globoko doživljanje in zahtevna ritmika. Repertoar skupine vsebuje malijske, gvinejske, kenijske, senegalske tradicionalne melodije z avtorskimi aranžmaji, pa tudi avtorske skladbe celotne zasedbe. Člani so: Beno Soršak (el. kitara, ak. kitara, back vokal), Špela Huzjak (violina, back vokal), Tina Sovič (djembe, afriška buča, drobna tolkala), Dalanda Diallo (vokal, afriški ples). Angata Fo verjame v karizmatičnost repetativnih malijskih tradicionalnih ritmov, subtilnega, a odločnega zvoka violine, ter afriških kitarskih rifov, zmešanih z jazzovskimi harmonijami.

 

DJEMBABE: Osnovo glasbenega ustvarjanja si sposodimo (z vsem spoštovanjem) tradicionalne zahodnoafriške ritme in jim dodamo ščepec slovanskega temperamenta. Glasbena energija, ki se poraja v naših ženskih srcih in prihaja izpod ženskih rok, je zanimiva kombinacija starega kot zemlja, divjega in neukrotljivega ter nežnega in preprostega. V imenu povezovanja spajamo na prvi pogled nezdružljive izvorne afriške ritme in slovanske ljudske pesmi, z avtorskim pristopom poustvarjamo zahodnoafriške tradicionalne melodije in kreiramo lastne skladbe. V zasedbi: Tina Sovič - tolkala, Petra Hudrap - tolkala, vokal, Tamara Povh - tolkala, klaviature, Asja Grauf - tolkala flavta, Špela Huzjak - violina.

 

MINI PARK


Petek, 3. 9. 2021

 

3K COLLECTIVE (3K KOLEKTIV) - začetek ob 15.00:

Glasbeni kolektiv iz Maribora. Sestavljajo ga neprofesionalni glasbeniki iz različnih področij. Njihov skupen cilj se je razvijati, zabavati ob glasbi in širiti kulturo. Njihovi projekti obsegajo različna področja, vse od notranjega počutja človeka, do kritiziranja in blatenja družbenih norm ter političnega stanja. Kolektiv je nastal zaradi želje po učenju, ustvarjanju in deljenju svoje glasbe ter čustev kar pa je najlažje v krogu prijateljev.

 


Sobota, 4. 9. 2021

HEDONISTIC CREATIVITY - začetek ob 15:00:

Pod psevdonimom Hedonistic Creativity deluje ekipa mladih kreativk in kreativcev, ki v ustvarjanju iščejo izziv in hkrati užitek. Združuje jih ljubezen do kreativnosti - ta je hkrati razlog in cilj njihovega delovanja, kakor tudi povezovalni člen, skozi katerega se ekipa fluidno spreminja, razstavlja in ponovno sestavlja. Zato v središču niso posamezni ustvarjalci in ustvarjalke, temveč jedrna ideja - ustvarjati, uživati in to deliti z drugimi.

V sklopu 27. obletnice KC Pekarne ekipa vabi na popoldansko glasbeno popotovanje po zvokih funka, disca, nu-disca in najrazličnejših podzvrsti house glasbe, s katero bodo v mini-parku Pekarne poskrbeli za ambient, ki bo vabil k druženju in Liživanci vse do večernih ur.

VSE DNI (2.9. - 4. 9. 2021)

MC PEKARNA

 

RAZSTAVA KONCERTNIH FOTOGRAFIJ

Razstava koncertnih fotografij, nastalih na dogodkih društva Solar Pulse Music v zadnjih nekaj letih.

Na ogled bodo dela izbranih mariborskih (in okoliških) koncertnih fotografov, ki so v obdobju pred epidemijo fotografirali glasbene dogodke omenjenega društva: Ivana Frajman, Melisa Čehič, Saša Huzjak.

Več info: https://mkc.si/.../2021/9/2/razstava-koncertnih-fotografij

 


MINI PARK

DELAVNICA SITOTISKA (3. 9. - 4. 9.)

Delavnica bo potekala v petek in soboto v mini parku KCP od 17:00 do 21:00.

Več info: https://mkc.si/koledar-kc.../2021/8/23/delavnica-sitotiska

 

 

RADIO MARŠ - medijska pokritost drugega dela obletnice

Glavni organizatorji:


AGD Gustaf, Društvo IndiJanez, MKC Maribor, KD Brutal Partysan, KUD Solar Pulse Music, KUD A Cure for Happiness, Pekarna Magdalenske mreže, Defenders of Metal.

Kontaktna oseba: Darjan Lorenčič (041 826 878)